آرایشگری مو
0

رنگساژ مو چیست؟ + مزایا و معایب آن

موهای رنگ شده با گذشت زمان و شستشوی مکرر جدا از کاهش کیفیت مو درخشندگی و زیبایی خود را نیز از دست می‌دهند. بهره‌گیری از رنگساژ مو راه حلی برای رفع این مشکل است. در حقیقیت رنگساژ مو ترکیبی از رنگ مو و واریاسیون با کمی آب است که روی موی دکلره استفاده می‌شود و مجدد باعث درخشندگی و زیبایی موها می‌شود. از رنگساژ برای درخشندگی، خوش رنگ شدن مو و همچنین حفظ سلامت مو‌ها استفاده می‌شود. از رنگساژ مو می‌توانید روی مو‌های هایلایت شده، بالیاژ، آمبره، کراتینه شده و یا ریباندینگ استفاده کنید. در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت میان رنگساژ و رنگ مو، انواع رنگساژ مو، آموزش رنگساژ مو، معایب و فواید آن و همچنین مراقبت‌های پس از رنگساژ مو خواهیم پرداخت.

تفاوت رنگساژ و رنگ مو چیست؟

برخلاف تصور خیلی از افراد رنگساژ و رنگ مو دارای تفاوت‌های متعددی هستند. پیش از هر چیز باید بدانیم که رنگساژ با آب و اکسیدان ترکیب می‌شود اما رنگ مو فقط با اکسیدان ترکیب می‌شود. برای انجام رنگساژ مو‌ها باید مرطوب باشند اما رنگ مو روی مو‌های خشک انجام می‌شود. رنگساژ مو تنها روی مو‌های روشن جواب می‌دهد اما رنگ مو بر روی هر دو موی روشن و تیره اثرگذاری دارد. از آنجایی که انجام رنگساژ مو چیزی حدود 10 الی 20 دقیقه طول می‌کشد تنها هاله‌ای از رنگ انتخابی شما روی مو‌ها ایجاد می‌شود و رنگ مو به طور چشمگیری تغییر نمی‌کند و ماندگاری کمتری نیز دارد. در نهایت رنگساژ بر خلاف رنگ مو روشی برای روشن و تیره کردن یا به طور کلی تغییر رنگ اساسی مو‌ها به شمار نمی‌آید.

انواع رنگساژ مو

رنگساژ مو به صورت کلی به سه دسته رنگساژ موی موقت، نیمه موقت و دائم تقسیم بندی می‌شود. با در نظر گرفتن اینکه برای چه مدت می‌‌خواهید رنگساژ روی مو‌هایتان بماند می‌توانید انواع آن را انتخاب نمایید.  در ادامه به بررسی انواع رنگساژ مو می‌پردازیم.

رنگساژ مو موقت

در رنگساژ مو موقت ابتدا مو‌ها کمی مرطوب شده و سپس رنگساژ روی مو قرار می‌گیرد. ماندگاری رنگساژ مو موقت حدود یک هفته می‌باشد. شما می‌توانید رنگساژ مو موقت را به شکل شامپو‌های رنگی، موس، اسپری و ژل تهیه کنید. در بین تمام این موارد شامپو‌های رنگی دارای محبوبیت بیشتری است.

رنگساژ مو نیمه موقت

رنگساژ مو نیمه موقت دارای ماندگاری بیشتری نسبت به رنگساژ مو موقت است و حدود دو الی سه هفته روی مو‌ها ماندگاری دارد. این نوع  از رنگساژ به صورت رنگ‌های ژله‌ای در بازار عرضه می‌شوند. در واقع رنگساژ نیمه موقت همان ترکیب رنگ ژله‌ای با اکسیدان 3 یا 6 درصد با واریاسیون است. رنگساژ مو نیمه موقت باید حدود 5 دقیقه روی مو‌های مرطوب بماند و بعد از گذشت این زمان به خوبی آبکشی شود.

رنگساژ مو دائم

رنگساژ دائم با استفاده از انواع رنگ مو‌ی موجود در بازار تهیه می‌شود و همانطور که از نامش هم پیدا است دارای ماندگاری بالایی می‌باشد. رنگساژ دائم با ترکیب رنگ مو، اکسیدان 3 تا 6 درصد و واریاسیون مود نظر به دست می‌آید و حدود 10 الی 15 دقیقه بر روی مو‌های مرطوب قرار می‌گیرد و بعد آبکشی می‌شود. مهم‌ترین نکته در استفاده از رنگساژ دائم پایه دکلره می‌باشد که بسیار تاثیرگذار است.

آموزش ببینید: دوره صفر تا صد آموزش رنگ و مش و هایلایت

آموزش رنگساژ مو

رنگساژ مو امروزه به یکی از تکنیک‌های پر طرفدار برای درخشندگی و سلامت بخشیدن به مو بدل شده است. انجام رنگساژ مو هم مانند هر تکنیک دیگری دارای مراحل کار می‌باشد و در صورتی که این مراحل درست و به ترتیب انجام شود نتیجه دلخواه را به دنبال خواهد داشت. مراحل انجام رنگساژ مو شامل موارد زیر می‌باشد.

  1. ابتدا رنگ موی دلخواه را با در نظر گرفتن حجم مو‌ها با اکسیدان ترکیب کنید و در صورت تمایل می‌توانید از شامپوی نرم کننده نیز استفاده کنید و توجه داشته باشید که میزان اکسیدان و رنگ باید مساوی باشد.
  2. ماده به دست آمده را مانند شامپو به مو‌هایتان بمالید و 10 الی 20 دقیقه صبر کنید تا مو‌ها به رنگ دلخواه برسند و سپس مو‌ها را به خوبی با آب بشویید.
  3. بعد از رنگساژ مو از شامپو و ماسک مخصوص موی رنگ شده استفاده کنید.

مزایای رنگساژ مو

تمام تکنیک‌ها و پروسه‌های انجام شده روی رنگ مو از جمله رنگساژ مو دارای مزایا و معایبی هستند که در این بخش به مزایای انجام رنگساژ مو اشاره خواهیم کرد.

  • رنگساژ مو به مو‌ها درخشندگی و زیبایی می‌بخشد.
  • رنگساژ بر خلاف رنگ مو دارای آسیب کمتری را برای مو‌ها به دنبال خواهد داشت.
  • رنگساژ مو دارای ماندگاری زیادی نمی‌باشد و تنها برای مدت کوتاهی روی مو‌ها می‌ماند.
  • می‌توانید هر چند وقت یک بار رنگ رنگساژ را تغییر دهید.
  • پروسه‌ی انجام رنگساژ در منزل نیز امکان پذیر است.

معایب رنگساژ مو

جدا از مزایای استفاده از رنگساژ، انجام این تکنیک مانند هر تکنیک آرایشی و زیبایی دیگر دارای معایبی نیز هست.  در این بخش به معایب رنگساژ مو اشاره خواهیم کرد.

  • اگرچه که رنگساژ از رنگ مو ضعیف‌تر است اما باز هم به دلیل وجود مواد شیمیایی در آن می‌تواند تا حدودی به مو‌ها آسیب برساند.
  • از آنجایی که دوام رنگساژ کم است نیاز به مراقبت بیشتری در هنگام شستشو و براشینگ دارد.
  • انجام مکرر رنگساژ به مرور زمان می‌تواند اثرات ریباندینگ و کراتینه مو را از بین ببرد.
  • استفاده مکرر از رنگساژ مو بر روی مو‌های لایت شده به مرور زمان باعث روشن شدن پایه‌های تیره مو نیز می‌شود.

مراقبت‌های پس از انجام رنگساژ مو

رنگساژ مو مانند هر تکنیک دیگری برای جلوگیری از آسیب‌ها  پس از انجام پروسه نیاز به مراقبت دارد. اکنون به معرفی برخی از مراقبت‌های پس از رنگساژ مو می‌پردازیم.

  • پس از رنگساژ مو از محصولات و شامپو‌های حرفه‌ای و فاقد سولفات که به دوام بیشتر رنگ روی مو‌ها کمک می‌کنند استفاده کنید.
  • از شامپو‌های مخصوص رنگساژ که باعث افزایش درخشندگی مو‌ها می‌شوند استفاده نمایید.
  • از نرم کننده مخصوص مو‌های رنگ شده و ماسک موی مغذی که به افزایش سلامت مو‌ها کمک می‌کنند استفاده نمایید.
  • پس از انجام رنگساژ مو‌های خود را با انواع روغن‌های مفید و مغذی تقویت کنید.

سخن پایانی

داشتن مو‌های زیبا و متفاوت امروزه دارای محبوبیت زیادی به ویژه در میان بانوان است. یکی از ‌راه‌های ایجاد تغییر در مو‌ها رنگ کردن مو است که می‌تواند آسیب زیادی را برای مو‌ها به همراه داشته باشد. از این رو بهترین جایگزین برای کاهش این آسیب‌ها رنگساژ مو است. رنگساژ مو دارای انواع مختلفی می‎باشد که بسته به سلیقه شما می‌تواند ماندگاری کم یا نسبتا زیادی داشته باشد. پیش از انجام رنگساژ مو ضروری است که از فواید و معایب آن آگاهی داشته باشید و با مطالعه روش‌های مراقبتی پس از انجام رنگساژ تا حد امکان آسیب‌ها را کاهش دهید و ظاهری زیبا و درخشان به مو‌های خود ببخشید.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed